Jak vyladit byt na svatého Valentýna

Svátek zamilovaných se pomalu blíží a vy přemýšlíte, jak si zútulnit byt a navodit romantickou atmosféru? Inspirujte se našimi nápady.

Na svatého Valentýna nestačí přinést jen květiny a láhev dobrého vína. Oslavte tento ten pořádně a hlavně stylově. Nemusíte se omezovat pouze na ložnici. Vyzdobit můžete třeba celý byt!

Barvy

Ve spojení se svátkem všech zamilovaných se většině z nás vybaví barvy červené a růžové v kombinaci s bílou nebo černou. Nemusíte se však omezovat pouze na ně. Vyzdobte si byt barvami, které máte rádi. Použít můžete například zlatou, stříbrnou i fialovou. Fantazii se meze nekladou.

Věnce

Velikonočním či vánočním věncem na dveřích už asi nikoho nepřekvapíte. Co takhle zkusit valentýnský věnec ve tvaru srdce? Můžete ho koupit nebo ještě lépe s láskou vyrobit. Tak hurá na to!

Světlo a vůně

V žádném valentýnském interiéru by neměl chybět symbol romantiky, kterým jsou nepochybně svíčky. Svým tlumeným světlem navodí tu správnou atmosféru. Využít můžete také poznatků aromaterapie a s pomocí aromalampy provonět byt tou správnou vůní.

Slavnostní tabule

Nedílnou součástí dne zamilovaných bývá romantická večeře. Zaměřte se tedy na výzdobu kuchyně a slavnostní tabule. Ubrus můžete použít červený nebo čistě bílý a prostřít s červenými nebo růžovými ubrousky. Zvolit můžete také prostírání přímo s valentýnským motivem. Různými srdíčky a mašlemi můžete ozdobit židle, stůl či lustr.

Ložnice

A to nejlepší nakonec! Nesmíme zapomenout na ložnici. Základem je čisté a voňavé povlečení. Barvu můžete zvolit opět červenou, bílou nebo jakoukoliv jinou, kterou máte rádi. Klasikou jsou rozprostřené plátky růží, svíčky a romantická hudba. Vyhrát si můžete také s balónky a s různými srdíčky a mašličkami z papíru nebo látky. 

 

Tak šťastný a zamilovaný!