Černobílý interiér - vrchol elegance

Černá a bílá, to je naprostá klasika. Modernímu interiéru navíc velmi sluší. Kombinace těchto dvou barev však není jednoduchá. Černobílý interiér je velmi specifický a často může působit chladně a lacině. Máme pro vás pár tipů, jak s černou a bílou pracovat.

 

Která barva bude převládat

Nedělejte z toho loterii, ale dobře zvažte, která barva bude pro váš interiér ta pravá. Pokud si nevíte rady, vyjděte z velikosti bytu a počtu i velikosti oken. Pro menší interiéry je lepší volit více bílé barvy. Byt opticky zvětší a prosvětlí. Převažující černé se naopak nemusíte bát v prostornějších domácnostech. V tomto případě ji můžete použít na stěny i na podlahu.

 

 

 

Lesk nebo mat

Pokud chcete, aby váš byt působil útulněji, zvolte spíše matné barvy. Naopak barvy lesklé evokují dojem luxusu. Bílá lesklá barva je dnes velmi žádaná. Dá se kombinovat s dalšími barvami a vzory na tapetách, kobercích nebo čalounění. V černobílém interiéru nepoužívejte příliš skla a kovu, jinak bude působit chladně a odtažitě. Vždy však záleží na tom, v jak velkém bytě černobílou aplikujete a jakými barvami ji doplníte.

 

Dřevo

Černobílý interiér dokonale zútulní dřevo v různých odstínech. Nebojte se ho použít na podlahu, stěny i nábytek. Dřevo interiér krásně zjemní a vedle černobílé přirozeně vynikne.

 

Černobílá do všech místností

Černobílá kombinace sluší každé místnosti. Použijte ji klidně v obýváku, kuchyni, ložnici i koupelně. Černobílý může být nábytek, koberce, textilie i stěny. K bílé pohovce nakombinujte například černý konferenční stolek a v koupelně jsou ideální černobílé kachličky.

 

Výrazný barevný prvek

Líbí se vám kombinace černé a bílé, ale přijde vám příliš ostrá a neosobní? Nebojte se zakomponovat do interiéru výrazný barevný prvek. Místnost se tak krásně rozzáří. Skvěle bude vypadat třeba výrazně zelené, oranžové nebo červené křeslo či pohovka.

 

Okna

Nezapomeňte ani na okna. Rolety se mohou stát krásným, ale i funkčním doplňkem. Dokonale zastíní a vypadají velmi moderně. Pokud ve vašem bytě převládá černá barva, můžete ho zjemnit například bílou roletou. Naopak ve světlém bytě přidejte na okna třeba roletu černou. Uvidíte, že jsou velmi elegantní a vkusně váš byt doplní.