Jak Vám moderní stínění usnadní život

Rolety den a noc v jídelně

Nahoru a dolů. Doba, kdy jste těmito dvěma úkony vyčerpali veškeré možnosti, které stínění nabízí, je už dávno pryč. Béžová barva, neprůhledná plachta - staré panelákové rolety si možná pamatujete. Moderní stínící technika je praktická, variabilní, a dokonce i chytrá. Jakých parametrů si všímat na současném trhu, pokud sháníte nové stínění? A proč vyměnit staré žaluzie či rolety, i když jsou stále funkční za moderní DUO rolety?

Záclona a závěs v jednom

Bezpochyby jednou z nejlepších vychytávek současné nabídky na trhu jsou praktické DUO rolety Den a noc. V čem se liší od běžných rolet? Rolety Den a noc jsou tvořeny textilií, která se skládá ze dvou typů „lamel“ neboli pruhů – průhledné síťky a neprůhledné či lehce průsvitné látky. Proto mají ve svém označení slovo DUO. V podstatě se tak jedná o důmyslnou kombinaci záclony a závěsu.

Rolety den a noc v kuchyni

Rolety DUO však také konkurují i žaluziím. Jakmile rolety vytahujete, dochází k vzájemnému překrývání materiálů, díky kterému můžete regulovat světlo. Průsvitnější pruhy oceníte zejména ve dne, méně průhledné či neprůhledné zase v noci. 

V létě doma bez klimatizace

Klimatizace je v naší zemi obvyklé spíše jen ve firmách a kancelářích. V domácnostech je stále spíš luxusem. To však neznamená, že bychom si léto v horkém bytě užívali. Na sluníčko se obvykle všichni těšíme, saunu doma si však přeje málokdo. Ostré paprsky dokážou vyhřát místnost na opravdu neúnosnou teplotu. To si pak leháme bez trička na dlaždičky nebo otevíráme ledničku. Jak zvládnout léto bez klimatizace? Jednoduše! Skvělým pomocníkem je právě moderní stínící technika. Rolety Den a noc Vám umožní přesně se přizpůsobit intenzitě denního světla, a tedy zvládnout i ostré sluníčko.

Chytré rolety s dálkovým ovládáním

Milujete technické vychytávky? Tak to si nenechte ujít dálkové ovládání rolet. Díky praktickému elektrickému motoru, který snadno sami namontujete, a ovladači můžete regulovat světlo z pohodlí gauče. Nechce se Vám vstávat z postele, přesto Vás  ruší paprsky světla? Jednoduše sáhněte po ovladači na nočním stolku a užijte si nerušený spánek.

Rolety den a noc na dálkové ovládání

Kvalitní spánek

U spánku se ještě chvíli zastavíme. Další skvělou vychytávkou jsou totiž zatemňující rolety, které využijete zejména v ložnici či dětském pokoji. Pokud patříte k lidem, kteří nedokážou usnout za denního světla nebo je ruší venkovní osvětlení, nasaďte na okna praktické zatemňovací rolety. Speciální látka blackout je navržena tak, aby došlo k maximálnímu možnému zatemnění místnosti. S tímto typem rolet se tak skvěle vyspíte, ať už bude den či noc.

Rolety den a noc v obýváku

Snadná montáž

Obáváte se komplikované montáže rolet? Nechcete investovat do skládačky, která se Vám nemusí podařit složit? Pak Vás jistě potěší, že na trhu najdete i již složené rolety, které jen snadno připevníte na okno či na zeď. FEXI rolety Den a noc složíte bez nadsázky za pár minut. A co samotná instalace rolety? Pokud si nejste jistí jak na ni, raději neexperimentujte a podívejte se na naše přehledné videonávody. Pomocí nich to zvládne opravdu každý!

Velký výběr barev a rozměrů

Nudným béžovým roletám už dávno odzvonilo, rolety dnes můžete ladit k nábytku, bytovým doplňkům či vybírat jen tak podle nálady. U FEXI si můžete vybrat z široké nabídky barevných rolet. Díky bohatému výběru také snadno seženete rolety i na atypické rozměry oken.

Bezpečné pro děti

Moderní rolety jsou již také zaměřené na bezpečnost pro děti. Pokud máte doma malou a zvídavou ratolest, trvejte na tom, aby rolety byly vytvářeny pod normou ČSN EN 13120. Tato norma zabezpečuje, aby byla roleta zabezpečena před uškrcením v nebezpečných smyčkách. U seriózních firem je tato služba samozřejmostí, například FEXI vyrábí všechny rolety v souladu s normou ČSN EN 13120.