Rolety Duo. Barva roku 2020 - klasická modrá

Každý rok je vyhlášena nová trendy barva, která bude dvanáct měsíců vládnout ve světě designu, módy i grafiky. Letos padla volba na krásnou barvu zvanou Classic Blue.

 

Kdo barvu roku určuje?

Barvu roku vyhlašují již 20 let odborníci z institutu Pantone. O výběru této barvy diskutují na speciálním setkání a nakonec zvolí odstín, který by měl nejlépe prezentovat daný rok. Konkrétní odstín barvy má za úkol odrážet náladu a potřeby dnešní rychle se měnící společnosti. Měl by reagovat na nejnovější trendy a ukázat směr do budoucna.

Sedačka v modrém pokoji

V roce 2020 zvítězila klasická modrá

Odstín barvy je vybírán ze světoznámého vzorníku společnosti Pantone, který byl zaveden již v roce 1963. Katalog se v průběhu let rozrostl v neuvěřitelně pestrou škálu barevných odstínů. Vzorníky Pantone jsou používány v interiérovém designu a průmyslu, pro grafiku i módu. Využívají je výrobci barev, textilních vláken, obalových materiálů i spotřebního zboží. Korálovou barvu z roku 2019, připomínající podmanivou, ale i prchavou krásu přírody, vystřídala barva Classic Blue.

Modrá kuchyňská linka

Spolehlivá a nadčasová

 

V dnešní době potřebujeme důvěru a víru. Modrá barva nám to může poskytnout. Je nadčasová a působí na nás klidně a spolehlivě. Uspokojuje naši touhu po stabilitě a jistotě. Její přítomnost vytváří přátelské a uvolňující prostředí. Interiér v odstínu klasické modré navozuje pocit harmonie a sounáležitosti s druhými. Modrá barva se využívá v módě i v interiéru a skvěle se kombinuje.

Modrá sedačka u modré zdi

 

Klasická modrá v interiéru

 

V moderním interiéru najde modrá snadné uplatnění. Dobře ladí s lesklými kovovými prvky a velmi jí sluší samet. Použít ji můžete třeba na polštářky, přehozy či závěsy. Bát se nemusíte ani větších kousků nábytku, jako například modrého křesla nebo gauče. Kombinovat se dá s temně zelenou, pudrově růžovou nebo korálovou barvou. Sáhnout můžete také po pískově hnědé nebo světle šedé barvě.

Modré doplňky

 

Okna

 

Do modré barvy můžete zahalit také okna. Moderní nádech dodají vašemu bytu například rolety den a noc. Jsou nejen vkusným doplňkem, ale přes den velmi dobře stíní a v noci vám zajistí pocit soukromí. Na DUO můžete pořídit například roletu v bledě modrém odstínu.

 

Je modrá moc tmavá?

 

Pokud je pro vás klasická modrá příliš tmavá, inspirujte se třeba barvou Tranquil Dawn. Tu zvolila pro rok 2020 společnost Dulux. Barva je inspirována ranní oblohou a měla by do interiéru vnést dotek lidskosti. Tranquil Dawn je odstín světle zelené barvy, který poskytuje dostatek prostoru pro kreativitu.

Okno do pokoje